Havuçlu Pasta

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 2 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı dövülmüş ceviz
5 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1/4 margarin
1 paket vanilya

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yumurta ile şeker köpük halini alana kadar çırpın. Rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz, tarçını ilave edin. Son olarak elenmiş un ve kabartma tozunu katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanıp şekerlenmiş yuvarlak ve orta boy bir tepsiye hamuru yayın. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında, kek kabarana dek pişirin. Daha sonra keki fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada kremasını hazırlayın. Bunun için, nişastayı 1 çay bardağı sütle ezin. Kalan sütü ve şekeri ekleyip, göz göz olana kadar pişirin. Ateşten alıp soğutun. Vanilya ve margarini katıp, 10-15 dakika çırpın. Ortadan ikiye kestiğiniz kekin arasına kremadan sürün. Kalan kremayla da kekin üzerini iyice kaplayın. Buzdolabında 1-2 saat soğutup, dilimleyerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT