İncirli Elma Turtası

Kişi Sayısı: 8 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1 fincan dilimlenmiş incir
3 fincan doğranmış yeşil elma
2 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1/4 fincan portakal suyu
1/4 fincan + 2 yemek kaşığı şeker
1 fincan +2 yemek kaşığı un
1/8 çay kaşığı tuz
6 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 fincan kayısı jölesi
1 çay kaşığı brendi (isteğe bağlı)
1/2 fincan krema
4 bütün incir (garnitür için)
100 gr. çikolata

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Turta içi: Dilimlenmiş incir, elma, portakal kabuğu, portakal suyu ve ¼ fincan şekeri geniş bir tencereye koyunuz. Kapağını kapatarak, elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dak. kaynatınız. Tencerenin kapağını kaldırarak, tencerede bulunan sıvı buharlaşıncaya kadar pişiriniz. Sonra soğumaya bırakınız.
Turta hamuru: Un, 2 yemek kaşığı şeker, tuz ve margarini blender veya çatal yardımı ile karıştırınız. Hamur parmak ile yuvarlanabilecek kıvama getirilmelidir. Hamuru turta kabına yayarak, hafif sararıncaya kadar yaklaşık 250 0C de fırında pişiriniz. Soğumaya bırakınız. Soğuyan turta hamuruna hazırlamış olduğunuz içi yayınız. Kayısı jölesi ve brendiyi karıştırarak turta üzerine yayınız. Turtayı krema kümeleri ile süsleyiniz. Kremaların üzerine 4 inciri dilimleyerek yerleştiriniz. Çikolatayı mikro dalga fırında 1,5-2 dak. kadar eritip, hafif soğuyan çikolatayı incir ve krema üzerine sıkınız.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT