İncirli Rulolar

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: İçi için: 1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
4-5 adet küçük küpler halinde doğranmış kuru incir
Yarım çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı öğütülmüş tuzsuz badem
Hamur: 1 yumurta, Yarım su bardağı sıvı yağ, Yarım su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı pudra şekeri, 2,5-3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu
Üzeri için: 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tarçın

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her birini 0,5 cm kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine incirli içi paylaştırarak sürün ve rulo yapın. Alüminyum folyoya sarıp buzlukta yarım saat bekletin.
Tarçın ve şekeri karıştırın ve bu karışımla buzluktan çıkardığınız ruloları bulayın. 1’er cm kalınlığında dilimler kesin. Fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 15-25 dakika pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT