Kayısılı Kurabiye

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 1 yumurta akı
1 yumurta
100 g margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı yaprak badem
İçi için: Yarım su bardağı kayısı marmelatı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
1 yumurta akı, 1 yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlayın. 2-3 mm kalınlığında açıp yuvarlak çiçek şeklindeki kalıpla kesin. Bu yuvarlakların yarısının ortalarını daha küçük yuvarlak bir kalıpla kesin. Halka şeklindeki (ortaları kesilmiş) kurabiyelerin üzerlerine yumurta sarısı sürüp badem serpin. Bütün hamurları fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 15-25 dakika pişirin.
Soğuduktan sonra yuvarlak kurabiyelere kayısı marmelatı sürün ve üzerlerine halka kurabiyeleri kapatın. Kurabiyelerin ortalarını kalan marmelat ile doldurun.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT