Milföylü Çilek

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: Hamur Malzemesi: 1 kg. un
350 gr margarin
1 yemek kaşığı sirke
1 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
Krema Malzemesi: 1.5 su bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı krem şanti
1/2 su bardağı un
3 yemek kaşığı margarin
20 çilek
1/2 paket çilek jölesi

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Mermer tezgahın üzerinde un, yağ, sirke, tuz ve limon suyunu yoğurun. Kulak memesi kıvamını buluncaya kadar işleme devam edin. Hamuru açın, dörde katlayın ve üzerine nemli bir bez örterek 1 saat dinlendirin. Aynı işlemi 2 kez daha tekrarlayın. Sütü ateşin üzerine alın. Diğer tarafta yumurta ve şekeri çırpın. Karışımı, süte ilave edin. Unu yavaş yavaş yedirin. Kaynadıktan sonra ateşi kapatın. Soğumaya yakın krema ve margarini ilave ederek kremayı hazırlayın. Hamuru açıp, 7x7 ebadında kareler kesin. Ortasına hazırlamış olduğunuz kremadan biraz sıkın. Üzerine temizlenmiş çileği yerleştirin. Hamurun uçlarını yukarıda birleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 175 derece ısıda 30 dakika pişirin. Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, pişmiş milföyların üzerine sürerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT