Taze Bakla Ezmesi

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 90 Dakika

Malzemeler: 1 kg. taze iç bakla
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük soğan
1/2 kahve fincanı limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 demet dereotu
Tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Taze baklanin ic kabuklarini soyup yikadiktan sonra tencereye koyun. Dorde bolunmus sogan, zeytinyagi limon suyu, tuz, seker, dereotunun yarisi ve 3 subardagi su ekleyin. Orta ateste bakla yumusayincaya kadar pisirin. Bakla pistikten sonra tel suzgecten gecirin ya da blendirda karistirarak pure haline getirin. Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabinda 1 - 2 saat bekletin. Taze bakla ezmesini, uzerine kiyilmis dereotu serpip servis yapin.Not: Taze bakla ezmesini uzerine limonlu, zeytinyagli sos gezdirdikten sonra da servis yapabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT