Zeytinyağlı Bakla

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1500 gr. taze bakla
1 bardak zeytinyağ
3 demet taze soğan
1 demet dereotu
2 demet nane
1 çorba kaşığı toz şeker
2 adet limonun suyu
Tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasına karıştırın. Daha sonra baklaların büyük ve aynı boyda olanlardan bir miktar seçerek, bunları içinde pişirecek olduğumuz büyükçe tencerenin altına yanyana ve düzgün bir sekilde döşeyin ve tam ortalarına da çok ince kıyılmış dereotu ile yarım demet nane yerleştirin, sonra üstlerini küçükçe parçalara kesilmiş bir sıra taze soğan koyun, onların üstlerine de gelişigüzel olmak üzere kalan bakla ve soğanları yerleştirdikten sonra zeytinyağ, 2 bardak su ile toz şeker koyun. Sonra üzerlerine, ıslatılmış bir yağlı kağıt örterek tencerenin kapağını sıkıca kapatmış olarak, baklalar suyunu çekipte yumuşak bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte yaklaşık 1.5 saat pişirin ve tencereyi ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapatıp alt üst ederek baklaları tabağa alıp servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT