Tiede Salatası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 1 kıvırcık salata
1/2 demet frisee salata, yoksa 1/2 demet roka
9 çorba kaşığı zeytinyağı (135 ml.)
2 çorba kaşığı elma sirkesi (30 ml.)
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı hardal
Tuz, karabiber
125 gr. dana jambon
4 tost ekmeği
2 çorba kaşığı krema

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Salataları yıkadıktan sonra, kıvırcık yapraklarını elinizle büyük parçalar halinde koparın. Bulunabilirse frisee`leri, yoksa rokaları yapraklar halinde koparıp bir salata kâsesine yerleştirin. 6 çorba kaşığı zeytinyağı, sirke, sarmısak, hardal, tuz ve biberi sos koyulaşıncaya kadar çırpın. Dana jambonu ince şeritler halinde kesin. Geri kalan 3 çorba kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve jambon şeritlerini 3 dk. kadar kızartın. Bir kâğıt havlunun üzerine alın. Tost ekmeklerini, kenarlarını çıkarttıktan sonra küp küp kesin ve tavadaki yağda kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Kremayı, hazırladığınız salata sosuna ekleyin, karıştırın ve salata yapraklarının üzerlerine dökün. Sıcak dana jambon ve kızarmış küp ekmekleri de salatanın üzerine serpip iyice karıştırın. Jambonlar soğumadan hemen servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT