İç Pilav

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 bardak pirinç
1,5 bardak kaynar su
1 orta boy soğan, ince ince doğranmış
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
1/2 bardak çam fıstığı
1/2 bardak tereyağ veya sıvıyağ

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Tereyağını eriterek veya sıvı yağ kullanarak doğranmış soğanları ve çam fıstığını tencereye koyun ve fıstıklar kavrulana kadar karıştırın. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci de ekleyerek 5 dakika kadar karıştırmaya devam edin, sonra suyunu ekleyerek kapağını sıkıca kapatın. Beş dakika sonra ateşi kısık duruma getirip 15 dakika daha pişirin. Sonra ateşi kapatın ve servis yapmadan önce demlenmeye bırakın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT