Kayseri Usulü Gül Mantı

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: Hamuru için: 2 adet yumurta, 500 gr un, 1 lt et suyu, 2 yemek kaşığı salça, su, tuz
İç için: 750 gr kıyma, 1 adet soğan, 2 – 4 yaprak adaçayı, 1 demet maydanoz, karabiber, kırmızı biber, fesleğen, kekik, kimyon, tuz, yağlamak için tereyağı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Yumurta, tuz ve unu karıştırın. Aldığı kadar su ekleyip sert bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Hamuru biraz kalın açtıktan sonra rulet ile iri kareler kesin. Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, fesleğen, kimyon ve kekiği karıştırın. Hazırladığınız kıymalı içi kesilen kare hamurlara eşit miktarda paylaştırın ve gül şekli verin. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve mantıları dizdikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Diğer tarafta tencerede et suyunu kaynatın. Buna 2 yemek kaşığı salçayı ekledikten sonra mantıları ilave edin. 10 dakika sonra mantıları servis tabağına alın. Üstüne yoğurt ilave edin. Tereyağlı kırmızı biber sosu üzerine gezdirin, nane ve sumak serperek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT