Köfteli Makarna

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 20 Dakika

Malzemeler: 500 gr. makarna
2 diş sarımsak
400 gr. yağsız dana kıyma
2 dilim kenarları alınmış beyaz ekmek
Maydanoz
100 gr. taze rendelenmiş parmesan peyiri
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 kadeh beyaz şarap
400 gr. domates (3 adet orta boy)
Et suyu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kıymaya sarımsak, ekmek, ince kıyılmış maydanoz ve peynirin yarısını ekleyerek yoğurun. Yumurtaları, tuz ile karabiberi de ekleyin ve ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri hafif unlayın. Yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanları renk değiştirmeden yumuşayıncaya kadar pişirin. Köfteleri ekleyin ve kısık ateşte her tarafı renk alıncaya kadar pişirin. Şarabı ekleyin ve suyunun yarısını çekinceye kadar pişirin. Rendelenmiş domates ve biraz et suyu ekleyin. Üstünü kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat yoğun bir sos haline gelinceye kadar pişirin.

Makarnayı paketteki pişirme talimatına uygun olarak pişirin. Süzdükten sonra köfteli sos ve artan peynirle karıştırın. Hemen servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT