Köfteli Pirinç Pilavı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 2 su bardağı pirinç
1/2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 kg. kıyma
1 yumurta
1 dilim bayat ekmek içi
1,5 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 orta boy soğan
8-10 dal maydanoz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1/2 çorba kaşığı salça

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sade pirinç pilavını haşlayınız. Kıymaya rendelenmiş soğan, ıslatılmış ekmek, yumurta, kıyılmış maydanoz, yeteri kadar tuz ve karabiber katıp karıştırınız. Yağlanmış orta boy tepsiye muntazam yayıp kenarlarını 2 parmak yükseltiniz. Üzerini sulandırılmış salça sürüp orta hararetli fırında 10-15 dakika pişiriniz. Köftenin üzerine pilavı yayınız. Sulandırılmış salça ile kafes veya kare şeklinde süsleyip, fırında 10 dakika daha bekletiniz. Dilimlere keserek sıcak servis yapınız. NOT: Pilava haşlanmış ve fındık büyüklüğünde doğranmış havuç ve konserve bezelye ilave edilirse görünümü ve lezzeti daha güzel olur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT