Sütlaç

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 40 Dakika

Malzemeler: 8 bardak süt
1 1/4 bardak tozşeker
1 tepeleme kahve fincanı kırıklı pirinç
1 bardak sütle ezilmiş 40 gr pirinç unu
1 1/2 bardak su (pirinçleri haşlamak için)
1 kahve kaşığı tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bir kaba, taşları ayıklanmış 1 tepeleme dolu kahve fincanı pirinç ile 1,5 bardak su koyarak pirinç suyunu çekip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve kabı ateşten alın.
Sonra tencereye 8 bardak süt, 1 kahve kaşığı tuz ile haşlanmış pirinçleri koyarak pirinçli sütü kaynatın. Süt kaynayınca, buna 1 bardak sütle ezilmiş 40 gr pirinç ununu katın. Sonra bunları karıştırarak on dakika kadar pişirin. On dakika sonra süte toz şeker katarak sütlacı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencereyi ateşten alarak, hemen kase ya da tabaklara bölün ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT