Mengen Pilavı

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 500 gr pirinç
250 gr kuşbaşı kuzu eti
150 gr tereyağı
150 gr mantar
2 adet soğan
3 adet domates
6 bardak et suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kekik
1 demet dereotu
1 su bardağı ceviz içi
tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pirinci soğuk su ile iyice yıkayıp süzgece alın, suyu süzün. Mantarı incecik kıyın. 2 adet soğanı soyup küp şeklinde doğrayın. 3 yemek kaşığı tereyağında kavurun. 250 gr kuzu etini ekleyip et suyunu salıp, tekrar çekene kadar pişirin. Kekik ile tatlandırın. Daha sonra ince ince kıydığınız mantarları ekleyin. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve karışıma ilave din. Daha sonra et suyunu da katıp 30 dakika pişirin. Pirinci ilave edip bir tutam tuz, 1 tatlı kaşığı toz şekeri 1 tutam karabibner ile tatlandırın. 15 dakika kısık ateşte pişirin. Servis yapmadan önce üzerine erittiğiniz kalan yağı gezdirip ince kıyılmış dereotu ve ceviz ile servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT