Etli Soğan Dolması

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 6 büyük soğan
1 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/3 bardak pirinç
karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
250 gr. kıyma, orta yağlı
1 yumurta
3 çorba kaşığı limon suyu
2 bardak su
tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Bir tencerede 2 bardak su ve 2 çay kaşığı tuzu kaynatın. Soyulmuş soğanları kaynayan suya atıp hafif yumuşayıncaya dek, yaklaşık 15 dakika haşlayın. Soğanların içlerini orta kısımdan parmakla iterek dikkatlice, dıştan 2-3 kat kalacak şekilde boşaltın. Soğanlardan birinin içinden çıkan için yarısını kıyıp; ince kıyılmış maydanoz, dereotu, pirinç, tuz, karabiber, ¼ bardak su ve yağ ile iyice karıştırın. Soğanları hazırladığınız içle doldurup tencereye yerleştirin. Haşlama suyunu kaynatıp dolmaların üzerinde gezdirin. Pirinç taneleri yumuşayıp şişene dek, yaklaşık 50 dakika pişirin. Yumurtayı limonla iyice çırpın. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştirin. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan birkaç kaşık koyup ılıtın. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştırıp kaynayınca ateşten alın. Dolmaların üzerine gezdirin. Dereotu serperek servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT