Fırında Domates

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 6 büyük domates
125 gr. taze mozarella peyniri
2 çorba kaşığı taze fesleğen
175 gr. yumuşak yağlı ezilmiş veya rendelenmiş beyaz peynir
Tuz, karabiber
6 tost ekmeği
2 çorba kaşığı sirke (30 ml.)

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Düz durabilmeleri için domateslerin altından ince bir parça kesin. Küçük bir bıçak veya çay kaşığı yardımıyla domateslerin içini çıkartın. Çıkardığınız içleri süzgeçten geçirin ve sularını süzün. Süzdüğünüz domates suyunu bir kenara ayırın. Tost ekmeklerini yuvarlak veya şekilli bir kalıp kullanarak daireler şeklinde kesin (işlemi bir bıçak yardımıyla da yapabilirsiniz). Şekillendirdiğiniz tost ekmeklerini tost makinesinde kızartın ve sıvı yağla yağladığınız tepsiye dizin. Mozarella peynirini robotta rendeleyin. Kenara ayırdığınız domates suyunun 100 ml`sini fesleğen, beyaz peynir ve rendelenmiş mozarella peyniriyle karıştırın. Tuz ve biber ilave edin ve domatesleri bu karışımla doldurun. İçi doldurulmuş domatesleri tepsiye dizdiğiniz tost ekmeklerinin üzerine yerleştirin ve önceden 180 °C`de ısıttığınız fırında 20 dk. kadar pişirin. Peynir karışımı hafifçe pembeleşip erimeli ve domatesler de çok yumuşak olmayacak şekilde pişmelidir. Fırından aldığınız domateslerin üzerlerine sirke döküp salata yapraklarıyla servis yapabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT