Armut Köpüğü

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 3 yumurta
1 limon
1 portakal
3 armut
2 su bardağı süt
1/2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz şeker

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Geniş bir kapta yumurta sarılarını çıpma aletiyle köpürene kadar çırpın. Buna elenmiş unu katın ve karıştırmaya devam ederek soğuk sütü ilave edin. Limon ya da portakalın kabuğunu katın. Kremayı kısık ateşe koyun ve karıştırarak kaynatın. Birkaç dakika pişirip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Arada bir karıştırmayı ihmal etmemeyin. Armutları soyup ince dilimlere doğrayın ve limon suyuyla iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları mikserden geçirip püre kıvamına getirin. Bu karışımı, hazırladığınız kremaya karıştırın. Elde edilen karışımı 4 kaseye eşit paylaştırın. İnce dilimlenmiş portakal kabuklarıyla süsleyip servis yapabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT