Zabaglione Soslu Taze Meyveler

Yeme İçme Yemek Tarifleri Tatlılar Zabaglione Soslu Taze Meyveler

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 300 gr çilek
300 gr frambuaz taze veya donuk
3 adet yumurta sarısı
85 gr toz şeker
60 ml beyaz şarap
90 ml krema çırpılmış
Servisi İçin: 5-6 adet nane yaprağı veya filizi (taze), 120 gr pudra şekeri
Kullanılacak Malzemeler: 4 adet alüminyum sufle kabı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
4 ufak ramekin veya pyrexin içine yarıya gelecek kadar yıkanmış, temizlenmiş ve dilimlenmiş meyveleri yerleştirin. Bir tencerenin yarısına kadar su koyun ve kaynaması için bırakın. Kaynamaya başlar başlamaz altını kısın.
Bir kasenin içine yumurta sarılarını, şekeri ve şarabı koyun ve ateşin üzerindeki suyun buharının üzerinde malzemeleri çırpmaya başlayın.
Kasenin sıcak suyla doğrudan temas etmemesine dikkat edin. Hızlı hızlı çırpmaya devam edin. Sabayon sosu ‘köpüklenip’ kabarmaya başladığı zaman ateşten alın ve 2-3 dakika soğumaya bırakın.
Bu arada makinada kremayı çırpın ve sabayon sos ile hava kabarcıklarını bozmayacak bir şekilde karıştırın. Tek kişilik meyve dolu kapların içine sosu ekleyin, buzdolabına koyun en az 1 saat dondurun. Bir ufak tabağın içine kaseleri oturtun, bir yanını nane ile süsleyin ve tabağın etrafına pudra şekeri serpiştirdikten sonra servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT