Hindi Şinitzel

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: Hindi göğüs (Yarım cm. kalınlığında dövülmüş) 8 dilim kadar (600 gr.)
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
1/2 su bardağı un (75 gr.)
2 yumurta (çırpılmış)
1 su bardağı galeta unu (125 gr.)
Kızartma yağı
Süslemek için limon ve maydanoz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Hindi göğüs parçalarını döverek inceltin. Kimyon, toz kırmızıbiber, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi bir kabın içerisinde karıştırın. Baharat karışımını hindilerin iki yüzüne de serpin ve 30 dk. kadar bekletin. Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı ayrı yayvan ve sığ kaplara koyun. Baharatla kaplanmış hindi göğüs parçalarını, önce una daha sonra yumurtaya ve son olarak da galeta ununa bulayın. Tavada 2-3 çorba kaşığı yağı kızdırın ve hindi göğüslerini üst üste gelmeyecek şekilde dizin. Yüksek ateşte 3 dk. kadar kızartın. Spatulayla göğüslerin öbür yüzlerini çevirin ve aynı şekilde pişirin. Pişmiş şinitzellerinizi, ısıya dayanıklı bir kaba alın ve fırında sıcak tutun. Diğer göğüslere de aynı işlemi uygulayın. Şinitzellerinizi, limon dilimleri ve maydanozla süsleyin. Fritözde kızarttığınız taze patateslerle servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT