Susamlı Tavuk

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 derisi ayıklanmış tavuk göğüs fileto (750 gr.)
Terbiye sos için: 4 taze soğan
5 diş sarmısak
2 çorba kaşığı susam
1 1/2 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı soya sosu (60 ml.)
1/2 su bardağı haşlanmış barbunya fasulye (100 gr.)
3 çay kaşığı biber salçası (15 gr.) 2 çorba kaşığı zeytinyağı (30 ml.)
1 çorba kaşığı sirke
3 çay kaşığı domates salçası
Dileğe göre 3 çay kaşığı susam yağı
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kuru barbunya fasulyeyi sıcak suda 2 saat ıslattıktan sonra tuzlu suda haşlayın ve süzün. Tavuk göğüslerini bir naylonun arasına koyup, döverek inceltin. Haşlanmış kuru barbunya, biber salçası, zeytinyağı, taze soğan, sarmısak, susam, şeker, soya sosu, tuz, karabiber, sirke ve domates salçasını robotun ana haznesinde karıştırın. İnceltilmiş tavuk göğüslerinin her iki yüzünü de hazırladığınız terbiye karışımıyla kaplayın ve üstleri kapalı olarak 1 saat bekletin. Dinlendirilmiş tavuk göğüslerini kokusuz ızgarada her yüzünü en az 5`er dk. olmak üzere pişirin ve yeşilliklerle servis yapın. Üzerlerine bir tutam daha susam serpin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT