Zeytinyağlı Havuç

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 orta boy Soğan
5 diş Sarmısak
9 orta boy 1 kg Havuç
3-4 dal Maydanoz
2 yemek kaşığı 15 gram Pirinç
8 yemek kaşığı 80 gram Zeytinyağı
1 1/2 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Şeker
1 su bardağı Su

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Soğanı ve sarmısağı soyun, soğanı yarım daire şeklinde ince ince doğrayın sarmısağı ise ince kıyın. Tencereye zeytin yağı ve ve doğranış soğanı koyun. Kapağı kapatarak kısık ateşte 4-5 dakika kavurun. İnce doğranmış sarmısak, tuz, şeker ve suyu soğanlara ekleyin ve kaynamaya bırakın. Havucusoyun ve 1 santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğrayın. Tencerede pişmekte olan karışıma ekleyin. Üzerine pirinci serpip kaynayınca ateşi kısın. Havuç yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Servis tabağına aldığınızda soğutun ve üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirirerek servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT