Zeytinyağlı Yaprak Dolması

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 250 gr. salamura yaprak
1/2 su bardağı pirinç
500 gr. soğan (6 orta boy)
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tepeleme tatlı kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı dolma baharı
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı zeytinyağı
3,5 bardak su (1 bardak içine- 2,5 bardak üstüne)
1 tepeleme yemek kaşığı fıstık
1 tepeleme yemek kaşığı kuşüzümü
1/2 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pirinci ayıklayıp yıkayın. İnce doğranmış soğan ve fıstıkları yağla birlikte hafifçe kavurun. Süzülmüş pirinci katıp 5 dakika daha karıştırın. 1 bardak su, tuz ve şeker katıp kısık ateşte suyunu çektirin. Yıkanmış üzüm, kıyılmış dereotu, maydanoz, nane, tarçın, bahar, limon suyu katıp üzerine bir peçete örtün; 15 dakika kabarmasını sağlayın. Sonra karıştırın. Yaprakların tuzunu gidermek için 3-4 dakika kaynar suda haşlayın. Sap ve kalın damarları çıkartıp içlerine dolma içi koyun, parmak uzunluğunda sarın. Bir kat yaprak döşenmiş, dibi düz bir tencereye sıralayın; 2,5 bardak su koyun, üstünü de yaprakla örtüp kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirin. Kabında soğutup sonra servis tabağına alın; limon dilimleriyle süsleyin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT