Monika Bulanda Quartet

Monika Bulanda Quartet

Tarihler: 18 Ekim 2024 Cuma ~ 18 Ekim 2024 Cuma 21:30 - 23:50

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş 650.-TL

Nereden Alınır: https://nardisjazz.com/

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 63 27

Web: http://www.nardisjazz.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 18, 2024 ~ Eki 18, 2024

Monika Bulanda Krakow (Polonya) doğumlu müzisyen ve multidisipliner sanatçı, şu anda İstanbul’da yaşıyor. Polonya’da Katowice Müzik Akademisi Caz ​​Davul Bölümü’nden mezun oldu ve Varşova’daki Chopin Caz Okulu’nda Polonyalı ünlü caz davulcusu Kazimierz Jonkisz ile çalıştı. Dile olan tutkusunun ardından Varşova Üniversitesi Sinoloji Bölümü’nden mezun oldu. Müziği farklı müzik geleneklerinden ve tarzlarından öğeler içerdiğinden, müzikal yolculuğu “çok kültürlü deney” olarak nitelendirilebilir. İlk olarak Çin’de yaşadı ve sahne aldı, ardından Kuala Lumpur’a Sonor Drums atölyelerini yönetmesi için davet edildi, ardından Hindistan’da ünlü perküsyoncular Karuna Moorthy ve Mattanur Sankarankutty ile birlikte sahne aldı. 2008 yılında Amerikalı basçı Tony Jones’un davetiyle Türkiye’ye gelerek onun caz üçlüsüne katıldı. İstanbul’da keşfettiği farklı müzik gelenekleri ve sesleri karşısında hayrete düşen sanatçı, sanat ve müzik alanında kendi projelerini yaratmaya odaklandı. Nişville Uluslararası Caz Festivali, Novisad Caz Festivali, Alanya Caz Günleri, İstanbul Caz Festivali, Kalamış Caz Festivali ve daha birçok konserde birlikte sahne aldığı Türkiye ve Polonya’nın önde gelen caz sanatçılarından bazılarıyla yaptığı işbirlikleriyle tanınıyor. Ayrıca uluslararası üne sahip birkaç caz albümünde çaldı. aydetti. Uzun yıllar Kenan Doğulu, Ajda Pekkan, Mustafa Sandal, Mabel Matiz gibi Türkiye’nin ünlü pop sanatçıları ve daha pek çok perküsyon sanatçısı ile dünya turnelerine çıktı. Türk müziğinden etkilenerek Hasan Kiriş’ten Yaylı Tambur çalarak geleneksel Türk müziği eğitimi almaya başladı.

Müzikal macerası aynı zamanda şarkı söylemeyi ve söz yazarlığını da içeriyor. Kendi yazıp prodüktörlüğünü yaptığı birkaç single ve solo albüm çıkardı. İstanbul’daki Polonya Büyükelçiliği ve Konsolosluğunun desteğiyle Polonya ve Türk halk müziğini harmanlayan birçok projeye imza attı ve Polonya’yı Uluslararası Bursa Festivali, Sound Of Europe Festivali ve İstanbul’daki Polonya Kültürü Festivali’nde temsil etti.

Barış Ertürk (ts),
Adem Gülşen (p),
Baran Say (b),
Monika Bulanda (d).

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT