Dünyaca Ünlü Şef Ali Al Hajj ile Lübnan Mutfağı Shangri-La Bosphorus, İstanbul’a Geliyor

Dünyaca Ünlü Şef Ali Al Hajj ile Lübnan Mutfağı Shangri-La Bosphorus, İstanbul’a Geliyor

Yeme İçme Yeme İçme Haberleri Dünyaca Ünlü Şef Ali Al Hajj ile Lübnan Mutfağı Shangri-La Bosphorus, İstanbul’a Geliyor

Ali Al Hajj’ın sunacağı Lübnan mutfağının en ikonik tatları, gastronomi severleri lezzet dolu bir yolculuğa çıkaracak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 29, 2024

Gastronomi dünyasının en prestijli isimlerinden biri olan, Shangri-La Cidde’nin ödüllü restoranı Niyyali’nin Executive Şefi Ali Al Hajj, 19 Eylül’de Shangri-La Bosphorus, İstanbul’da ilk kez misafirlerle buluşacak. Niyyali’deki yaratıcı dokunuşları ve başarısıyla tanınan ünlü Şef Al Hajj, 19-30 Eylül tarihleri arasında Lübnan mutfağının en seçkin lezzetlerini gastronomi tutkunlarıyla buluşturacak.

Beşiktaş’ın kalbinde eşsiz Boğaz manzarası ve üstün hizmet kalitesiyle dikkat çeken Shangri-La Bosphorus, Istanbul; 15-30 Eylül tarihleri arasında, Shangri-La Cidde’nin “TimeOut Cidde tarafından 2024'ün En İyi Lübnan Restoranı ödülüne sahip” restoranı Niyyali’nin Executive Şefi Ali Al Hajj’ı ağırlamaya hazırlanıyor. Ali Al Hajj’ın sunacağı Lübnan mutfağının en ikonik tatları, gastronomi severleri lezzet dolu bir yolculuğa çıkaracak.

Dahası, 29 Eylül Pazar günü IST TOO’da düzenlenecek üçüncü Shang Brunch özel etkinliğinde, Executive Şef Ali Al Hajj canlı istasyonunda imza yemeklerini sergileyecek. Misafirler, şefin öne çıkan Lübnan mutfağı lezzetlerini tatma fırsatı bulacak ve onunla tanışarak mutfağı hakkında sohbet etme şansı elde edecek.

Lübnan geleneğinin en seçkin lezzetleri Ali Al Hajj’ın mutfağında yer alıyor
Ali Al Hajj’ın sadece 19 Eylül lansman gününe özel olarak misafirlerle buluşturacağı 4 kişilik set menüsünün soğuk mezeler bölümünde; fattouch, tabouli, klasik humus, trüflü humus, Shanglish salatası ve kebbeh nayeh yer alacak. Sıcak mezeler arasında ise kebap fattah, batata harra (baharatlı patates), lahme ras asfour, fattah kebabı ve yöresel kibbehli, sembusek peynirli ve etli börekler sunulacak. Ana yemekte, şefin karışık ızgarası ve kremalı mascarpone peyniri ile Antep fıstığı içeren yöresel tatlısı Aish Al Saraya misafirlerin beğenisine sunulacak.

Ünlü şefin 30 Eylül’e kadar devam edecek a la carte menüsünde, soğuk salata ve meze istasyonunda; fattouch, tabouli, klasik humus, yaprak sarma, cevizli labne, tütsülenmiş patlıcan moutabal, cevizli mouhamara ve kebbeh nayeh bulunacak. Sıcak mezeler ve fattah bölümünde ise; baharatlı patates, karides fattah, kebab fattah, wagyu ras asfour ve provansal karides servise sunulacak. Ana yemekte, karışık ızgara ve Beyrut usulü baharatlı levrek yer alacak. Tatlılarda ise; incir reçelli Lübnan muhallebisi, meşhur Umm Ali "Ali’nin Annesi" tatlısı ve damla sakızı eşliğinde baklava misafirlerin beğenisine sunulacak.

15 yılı aşkın etkileyici kariyer yolculuğu
Şef Ali Al Hajj, Shangri-La Cidde’deki casual fine dining restoranı Niyyali’nin Executive Şefi olarak görev yapmaktadır. Mutfak ekibini yönetme ve restoranda unutulmaz bir gastronomik deneyim sunma konusunda yüksek hizmet ve yemek kalitesini sağlamaya odaklanan ödüllü

Şef 15 yılı aşkın etkileyici kariyerinde Beyrut’un önde gelen Lübnan restoranlarında da bulunmuştur. Ocak 2023’te Niyyali’yi uzmanlığı ve yenilikçi kreasyonlarıyla harmanlayarak gastronomik bir yolculuğa çıkan Ali Al Hajj, kısa sürede Niyyali’yi Lübnan mutfağının ruhunu yansıtan bir merkez haline getirmiş ve misafirlerinin beklentilerini aşmıştır. Niyyali’deki başarısının yanı sıra Shangri-La Cidde’deki diğer restoranlarda da gastronomik standartları ve genel yemek deneyimini önemli ölçüde iyileştirmiştir.

Aldığı ödüllerle başarısını dünya çapında kanıtladı
Ali Al Hajj, liderliğinde Niyyali’nin hızlı yükselişi ve gastronomi sahnesindeki etkisiyle 2023 yılında TimeOut Highly Commended Restaurant Ödülü’nü kazanmıştır. 2024 yılında ise Niyyali, Cidde’deki En İyi Lübnan Restoranı olarak TimeOut Ödülü’nü almış ve otantik Lübnan mutfağı için önde gelen bir destinasyon olarak başarısını pekiştirmiştir. Şef Ali, ayrıca 2024 Caterer Middle East Awards’da Yılın Şefi olarak kısa listeye alınmış olup, bu ödül, onun bölgedeki en iyi otel şeflerinden biri olarak tanınmasını sağlamıştır. Ayrıca, Niyyali, FACT Ödülü’nde Cidde’nin En Sevilen Restoranı olarak onurlandırılmıştır. Şef Al Hajj, Dubai, İstanbul ve Şanghay’daki Shangri-La tesislerinde bir çapraz eğitim programı olan “Culinary Centre of Excellence” programını uygulamak üzere Shangri-La Group tarafından seçilmiş olup, bu girişim onun dünya çapında 100 Shangri-La otelini kapsayan turunun ilk adımı olarak dikkat çekmektedir.

Shangri-La Bosphorus,Istanbul’un kısa süreli sunacağı bu özel etkinlikler için ön rezervasyon yapmak üzere ist_too.slib@shangri-la.com adresine e-posta gönderebilir veya 0 212 275 8888 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Kafe Bar Restoran Haberler Yemek Tarifleri Popüler Mekanlar Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT