Sebzeli Börek

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 yufka
1 orta boy havuç
1/2 demet maydanoz
1 orta boy patates
300 gr. dana kıyma
1 orta boy kuru soğan (ince kıyılmış)
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ (30 ml.)
1/2 şişe soda (100 ml.)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı zeytinyağı (120 ml.)
1/2 bardak su (125 ml.)
1,5 çorba kaşığı susam

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Havucu robotta rendeleyin. Patatesi haşlayın ve robotunuzda rendeleyin. 2 çorba kaşığı sıvı yağı tavada kızdırarak, ince kıyılmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymaları kavrulmuş soğanlara ilave edin ve iyice pişinceye kadar 5 dk. kavurun. Rendelenmiş patates, havuç, maydanoz, tuz ve karabiberi kavrulmuş kıymaya ekleyin. Tavada 5 dk. daha çevirin. Bu arada küçük bir kâsede 1/2 bardak zeytinyağını ve 1/2 bardak suyu karıştırın. Bir adet yufkayı açık olarak tezgaha serin, hazırladığınız su ve zeytinyağı karışımıyla iyice ıslatın. Yufkayı ortadan ikiye katlayıp 6 eşit üçgene kesin. Hazırlamış olduğunuz harçtan her üçgene 1 çorba kaşığı koyun ve yufkaları kalın sigara böreği şeklinde sarın. Aynı işlemi diğer yufka için de tekrarlayın. Sardığınız 12 adet böreğin üzerlerine 1/2 bardak sodayı dökün ve 1 adet çırpılmış yumurtayı fırçayla sürün. Susamları böreklerin üzerine serpin. Önceden 200 °C`de ısıttığınız fırında 45 dk. pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT