Yağlı Simit

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 4,5 su bardağı un
250 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı yaş pakmaya
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı tuz
3 yumurta (1 tanesi üzeri için)
susam
çörek otu

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Unun ortası açılır. Şekerli, ılık sütle eritilmiş maya, yağ, yumurta tuz konur, yoğurulur. (Bir yumurta sarısı üzeri için ayrılır.) Üzeri örtülü olarak ılık bir yerde hamur iki misli oluncaya kadar mayalandırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Küçük simitler yapılır. Yumurta sarısı sürülür. Susam, çörek otu serpilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişirilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT