Sakızlı Sütlaç

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 8 Su Bardağı Süt
1.5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Kahve Fincanı Kırık Pirinç
1/4 Kahve Fincanı Pirinç Unu
1/4 Kahve Fincanı Nişasta
2.5 Su Bardağı Su
1 Paket Vanilya
1 Paket Damla Sakızı
1 Paket Tarçın
1 Tutam Tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Temizleyip ayıkladığınız pirinci 1.5 bardak suda, suyunu iyice çekene kadar haşlayın, sütü ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişastayıkalan suyla pütürsüz hale getirin. Kaynayan süte bu karışımı ekleyin.
10 dakika sonra tuzu, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Daha sonra damla sakızını ilave ederek, karıştırın ve ocaktan alın. Kaselere boşalttıktan sonra, soğumasını bekleyip üzerlerine tarçın serperek servis yapın. Dilerseniz sütlacı küçük güveç kaselerine boşalttıktan sonra üzeri kızerıncaya kadar fırınlayabilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT