Uskumru Dolması

Kişi Sayısı: 1 Kişi

Pişme Süresi: 15 Dakika

Malzemeler: 6 büyük boy Uskumru
2 büyük boy Soğan
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
7 yemek kaşığı Mısır unu
2 adet Yumurta
1/4 su bardağı Ceviz (dövülmemiş)
1/2 tatlı kaşığı Tarçın, Yenibahar
1/4 tatlı kaşığı Kara Biber
1 yemek kaşığı Çamfıstığı
1/2 demet Maydanoz, Dereotu
1 yemek kaşığı Kuşüzümü
4 yemek kaşığı Un
2 tatlı kaşığı Tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Uskumrunun solungaçlarından çekerek iç organlarını çıkarın. Kuyruğundan başa doğru elle bastırarak eni gevşetin ve kuyruğun 1 santimetre üstünden kalın kılçığı sağa sola oynatarak kırın. Diğer ucunu da başın hemen altından kırın ve baş kısmından tutarak çekip, çıkarın. Kuyruğundan yukarı doğru sıvazlayarak derisini yırtmadan etini baş tarafından çıkartarak ince kıyın. Soğanı ince ince doğrayın ve yağ, çamfıstığı ile birlikte bir tencereye koyup kapağı kapatın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika kavurun. Maydanoz ve dereotunu ince ince doğrayın. Bu arada cevizi dövün. Balık eti, maydanoz, dereotu, ceviz, kuşüzümü, baharat ve tuzu koyup, karıştırın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin. İçi boşalmış balığı bu karışımla doldurun. Önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra mısır ununa bulayarak, kızdırılmış derin yağda kızartın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT