Hünkar Pirzolası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 1 kg kuzu pirzolası
3 adet yumurta
4 adet patates
1 çorba kaşığı un
1/2 kahve fincanı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 su bardağı sıvı yağ
3 adet kabak
1 kase mayonez
350 gr. sarmısaklı yoğurt
Tuz

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Pirzolaları tuz ile döverek inceltin, üstlerine biber serpin. Bir tavaya 2 kaşık sıvı yağı alıp etleri arkalı önlü kurutmadan kızartın. Bir tabağa alıp, bekletin. Patateslerin kabuklarını soyup eşit irilikte doğrayın. Üzerine hafifçe çıkacak kadar su ilave ederek, patatesler yumuşayana dek haşlayın. Patatesler yumuşadığında robot veya tahta kaşıkla pürüzsüz kıvama getirin. Püre ılındığında içine un, tuz ve çırpılmış 3 yumurtayı ilave ederek, karıştırın. Pirzolaları püreli karışıma bulayarak kızgın sıvı yağda kızartın. Kabakların kabuklarını soyarak, küçük küçük doğrayın. Üzerine hafifçe çıkacak kadar su koyup, hamur gibi olana dek haşlayalım. Suyunu süzerek, ezerek püre haline getirin ve soğutun. Mayonez ve sarmısaklı yoğurt ilave ederek karıştırın. Pirzolanın yanında servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT