Peynirli Dana Eti

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 4 parça dana pirzolası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
İnce ince doğranmış 1 küçük kırmızı biber
1 orta boy kıyılmış soğan
1 ince doğranmış kereviz kökü
1 çay kaşığı Sarmısak Sosu
250 ml. tavuk suyu
1 yumurta
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 kg. soyulmuş domates
1 çay kaşığı toz şeker
1/4 bardak Un
2/3 bardak dolusu ufalanmış bayat ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak dolusu Mozzarella peyniri
2/3 bardak rendelenmiş Parmesan peyniri
Maydonoz, tuz, karabiber, kurutulmuş reyhan yaprağı

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Arasına yağlı kağıt koyduğunuz etleri tokmakla döverek inceltin. Zeytinyağını kızdırıp kırmızı biberi, soğanı, kerevizi ve sarmısağı karıştırarak kavurun. Suyuyla birilikte domatesi, tavuk suyunu, domates salçasını, maydonozu, toz şekeri, kuru reyhanı, tuz ve karabiberi ekleyin. Kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak domates sosunuz koyulaşana kadar pişirin. Yumurtayı çırpın. Pirzolaları önce una, sonra yumurtaya ardından ufalanmış ekmeğe batırıp tereyağında bifteklerinizin her iki yüzü de esmerleşene kadar kızartın. Fırını 170°C`de ısıtın. Tepsiye dizdiğiniz bifteklere mozzarella peyniri serpin. Domates sosunu kaşıkla üzerine yayıp en üste Parmesan peynirini serpin. Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağını bifteklerinizin üzerinde gezdirin. Et yumuşayıp peynirler altın rengini alana dek 25 dk. pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT