Fırında Un Helvası

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 su bardağı un
100 gr. Margarin
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı tarçın

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Derin bir tencerede, yağı eritip, içine unu ilave ettikten sonra , unun rengi kahverengi oluncaya kadar kavurunuz. Un rengini alınca , sırasıyla içine şekeri, suyu ve sütü ilave edip, karıştırınız. Ateşin altını kısıp, tencernin kapağını kapatıp, helva suyunu çekene kadar pişiriniz. Pişen helvayı 10 dak. üzerine havlu kağıt koyup, demlendiriniz. Pişen helvayı ısıya dayanıklı bir kaba veya tepsiye yerleştirip, üzerini düzeltiniz. Çiğ dolmalık fıstıkları helvanın üzerine batırınız. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında, dolamlık fıstıklar iyice kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis ediniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT