Kayısılı Parfe

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 1 paket bebe bisküvisi
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
200 gr. margarin
1 adet yumurta
1/2 litre süt
250 gr. kuru kayısı
1 su bardağı fındık
Sosu için:
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı su

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Un, şeker ve yumurtayı bir tencereye koyup karıştırın. Süt ilave ederek pişirin. Ocaktan indirmeden yağ ilave ederek iyice karıştırıp ocaktan alın. İçine bisküvileri kırarak karıştırın. 2-3 saat suda bekletilmiş ve küçük doğranmış kayısıları ve iri dövülmüş fındık içlerini koyun. Jelatin döşenmiş derin bir kaba boşaltın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Sonra bir tabağa ters çevirin. Sos malzemelerini karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınınca parfenin üzerine döküp servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT