Fırında Ispanaklı Makarna

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 35 Dakika

Malzemeler: Yarım paket makarna
Yarım kg ıspanak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı eski kaşar rendesi
1 fiske muskat rendesi
250 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz, Karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ön hazırlık olarak makarnayı tuzlu suda haşlayın. Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. Ispanakları, su ilave etmeden haşlayalım. Ateşten alıp sularını iyice süzerek doğrayın. Soğanları küçük küçük doğrayarak sıvı yağda hafifçe sarartın. Pişen soğanlara kıymayı ekleyin ve rengi değişene dek kavurun. İçine ıspanakları ekleyerek tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Sos için tereyağını eritip unu ekleyin. Kısık ateşte unu kavurun, sütü azar azar ve sürekli karıştırarak kavrulan una ekleyin. Koyulaşıncaya dek pişirip, ateşten alın. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp, un tepsisini sıvı yağ ile yağlayıp, un serpiştirin. Makarnanın yarısını tepsiye aktarın, üzerine ıspanaklı harcı yayın. Kalan makarnayı tepsiye alıp, sosu makarnanın üzerine boşaltın. Eski kaşar rendesi serpiştirip, 220 dereceli fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT