Fırında Ispanaklı Makarna

Kişi Sayısı: 2 Kişi

Pişme Süresi: 25 Dakika

Malzemeler: 1/2 paket spagetti
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
1 adet soğan
1 çay bardağı eski kaşar peyniri rendesi
250 gram ıspanak
Tuz, karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Ön hazırlık olarak ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın ve kendi suları ile haşlayın. Haşlanan ıspanakları tencereden alıp, 1 parmak eninde doğrayın. 1/2 bardak sıvı yağı tencereye alıp içine piyaz doğranmış soğanım ilave edip, pembeleştirin. Ispanakları soğanın içine ilave edin ve tuz, karabiberini ekleyin. Makarnaları haşlayıp, süzün. Küçük bir cam tepsiye makarnanın yarısını alın, ıspanaklı harcı üzerine dökün ve kalan makarnanın tümünü ıspanakların üzerine dökün. 1/2 çay bardağı sıvı yağı tavaya alıp içine unu ilave edin. Un saranana dek kavurun. 1.5 bardak sütü kavruılan una ekleyin. Boza kıvamına gelene dek pişirin. Ateşten alarak 1 yumurtayı ilave edin ve çırpalım. Makarnanın üzerine sosumuzu dökün. Eski kaşar rendesini de serperek, orta ısılı fırında 15-20 dakika pişirin. Üzeri kızaran fırın makarnayı dilimleyerek, servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT