Fırında Kabaklı Omlet

Kişi Sayısı: 4 Kişi

Pişme Süresi: 45 Dakika

Malzemeler: 2 adet kabak
100 gr. kıyma
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı su
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1/2 demet dereotu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
8 adet yumurta
Tuz, karabiber, pulbiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Kabakları yıkayıp, rendeleyin. Teflon tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı alın. Kıyma ve rendelenmiş kabakları da ilave edip kavurun. 2-3 çorba kaşığı su ilave edip, kısık ateşte suyunu çekene kadar bekletin. İnce kıyılmış dereotu, tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip, tavayı ocaktan alın. Yumurtaları bir tutam tuz ilavesi ile çırpın. Teflon tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı koyun. Bir kepçeyle çırpılmış yumurtadan alıp, teflon tavada arkalı önlü pişirin. Yumurtalı karışım bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Önceden hazırladığınız harcı omletlerin içine doldurun. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Fırından çıkarın. Sıcak servis yapın.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT