Tez Pişti

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 60 Dakika

Malzemeler: Yarım litre süt
100 gr. margarin
2 su bardağı un
1 su bardağı ceviziçi
1 adet yumurta
Şurubu İçin: 1 su bardağı pekmez, 1 su bardağı su, Yarım su bardağı tozşeker
Şurup: Pekmez, şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha yavaş ateşte kaynatıp ateşten alın.

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Sütü ve yağı bir tencereye koyun. Ateşte yağ eriyinceye kadar kaynatın. Kaynayınca un ilave edip karıştırarak hamur yapın. Ateşten alın. Tekrar pütür olmaması için karıştırın. Hamur ılınınca içine bir yumurta kırın. Tekrar elle yoğurun. Kıyılmış ceviz içini de hamura ilave edin. Yağlanmış bir tepsiye 1 cm. kalınlığında yayın. 180°C`de önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine pekmezli şurup dökün.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT