Ispanaklı Piliç Sarması

Kişi Sayısı: 6 Kişi

Pişme Süresi: 30 Dakika

Malzemeler: 3 piliç göğsü, derisi, kemiği çıkarılmış
1 piliç butu
1 kg. ıspanak
1/2 bardak kaşar peyniri rendesi
100 gr. tereyağı
3 soğan, ince kıyılmış
3 diş sarımsak, dövülmüş
2 çorba kaşığı çam fıstığı
tuz
karabiber

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 17, 2015
Piliç göğsünü ortadan ikiye ayırıp parçaları iki naylon folyo parçası arasına yerleştirin. Eti döverek yassıltın. Piliç butunun kemiğini ve derisini ayırın. Ispanağı üç kez yıkayıp ayıklayın. Fırınınızı 200° C’de ısıtın. Ispanağın yarısını piliç butu, tuz, karabiber, kaşar peyniri ile birlikte mutfak robotunda çekin. Yassılttığınız göğüs etlerinin üzerine robotta çektiğiniz harcı paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. (Sonra çıkarmak üzere iple bağlayabilir veya kürdanla tutturabilirsiniz.) Tereyağının yarısını bir tavada kızdırın. Piliç sarmalarının her tarafını pembeleşene kadar kızartın, fırın tepsisine alın. 10 dakika fırınlayın. Kalan tereyağını kalın dipli bir tavada eritin. Soğan ve sarımsakları tavanın kapağını kapatarak, arada karıştırarak 5 dakika pişirin. Dolmalık fıstığı ekleyin, hafif esmerleşene kadar karıştırarak kavurun. Kalan ıspanağı ilave edin, 10 dakika tavanın kapağını kapatmadan karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyip ateşten alın. Piliç sarmayı kavurduğunuz ıspanak ve kestaneli pilav ile servis edin.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Baklagiller Börekler-Poğaçalar-Hamurlar Çabuk Yemekler Çorbalar Davet Sofraları Deniz Ürünleri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT